MENIU

Nou CUTREMUR puternic în Turcia, luni seară - Mișcare de magnitudine de peste 4 - HARTA

Nou CUTREMUR puternic în Turcia, luni seară - Mișcare de magnitudine de peste 4 - HARTA

Un nou cutremur s-a produs în Turcia, luni seară, de intensitate medie. 

Seismul a fost de intensitate medie şi s-a produs în Marea Egee, în apropierea portului Izmir.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului din România, cutremurul a avut loc luni seară, la ora 20:22:21 (ora locală a României). Este vorba despre un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.1, produs în largul coastei oraşului Izmir, la adâncimea de 5 kilometri.

Seismul a avut loc în apropierea următoarelor oraşe: 44km NV de Izmir, 46km NV de Karabaglar, 61km V de Manisa, 131km NV de Aydin, 151km SV de Balikesir, 223km NV de Merkezefendi, 228km NV de Denizli, 233km V de Usak, 265km SV de Bursă, 272km E de Athens.

Potrivit Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (ESMC), magnitudinea cutremurului a fost de 3.5 și a avut loc la 52 km N de Kahramanmaraş și la 26 km SV de Elbistan.

Este al doilea cutremur produs luni, după cel de magnitudine 5.6. Potrivit autorităților turce, ar fi murit cel puțin o persoană și 69 au fost rănite, în urma seismului care a dus la prăbuşirea unei fabrici în Kahramanmaraș. De asemenea, mai multe clădiri avariate de fostele cutremure s-au prăbuşit.

Turcia este marcată de o serie de cutremure după cele două devastatoare de magnitudine de peste 7 care s-au produs pe 6 februarie și care au afectat și Siria. Bilanțul morților după cele două cutremure puternice a depășit 50.000 în amble șări - Turcia și Siria.

Din 6 februarie si până acum au fost 10.282 de cutremure, din care 45 au avut magnitudine de la cinci până la șase grade pe Richter.

 

Mai multe articole despre:
cutremur turcia replici cutremur turcia