MENIU

Nou atac terorist în desfăşurare pe aeroportul din Karachi

Nou atac în desfăşurare pe aeroportul din Karachi

Un grup armat a atacat, marţi dimineaţa, un post de control al aeroportului din Karachi (sudul Pakistanului), la o zi de la asaltul taliban soldat cu 37 de morţi, au anunţat autorităţile locale, citate de AFP.

"Atacatorii se luptă cu forţele de securitate pe aeroport la nivelul unui post de control", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al forţelor de secuitate.

Atacul are loc la aproximativ 500 de metri de intrarea principală în incinta aeroportului şi la o distanţă şi mai mare de terminalele pentru pasageri. Televiziunile locale prezentau imagini cu vehicule aparţinând forţelor paramilitare şi ambulanţe venind în grabă la faţa locului.

Aeroportul a fost atacat anterior în noaptea de duminică spre luni de către un comando taliban puternic înarmat, un asalt care a durat timp de peste 12 ore şi s-a soldat cu 37 de morţi, inclusiv cei zece atacatori.

Acest atac, unul dintre cele mai sângeroase care a avut loc în Pakistan în ultimele luni, a fost revendicat de către Mişcarea Talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare rebelă islamistă din ţară, apropiată de Al-Qaida, care a comis nenumărate atacuri începând din 2007, soldate cu peste 6.000 de morţi.

Cu câteva ore mai devreme, în cealaltă parte a ţării, armata pakistaneză a bombardat Valea Tirah (nord-vest), o zonă instabilă în care se ascund diverse grupări rebele, inclusiv TTP. Armata a anunţat că a distrus "nouă ascunzători ale teroriştilor" şi că a ucis 15 dintre aceştia, un bilanţ care nu a fost confirmat de vreo sursă independentă.

Mai multe articole despre:
aeroport Pakistan atac terorist Karachi