MENIU

Noi raiduri aeriene în Gaza. Israelul, atacat cu tir de rachetă din Liban

De la începutul ofensivei israeliene, marţi, peste 95 de persoane au fost ucise în Fâşia Gaza

Un palestinian a fost ucis, vineri dimineaţa, la domiciliul său din Gaza, în urma unui raid aerian efectuat în cea de-a patra zi a ofensivei armatei israeliene în Fâşia Gaza, au anunţat surse medicale. Un nou tir de rachetă s-a abătut vineri asupra nordului Israelului, dinspre Liban, scrie Mediafax.ro

O rachetă a aterizat pe un drum pe care nu circula nicio maşină în momentul atacului, a adăugat postul de radio.

Artileria israeliană a replicat lansând un atac asupra sudului Libanului, a anunţat Peter Lerner, purtătorul de cuvânt al armatei într-o întâlnire cu presa. "Vom desfăşura o anchetă pentr a vedea dacă este vorba despre un act simbolic sau despre ceva mai substanţial", a adăuga purtătorul de cuvânt fără a oferi alte precizări.

Potrivit oficialilor militari citaţi de postul de radio, tirurile Libanului nu par să fie lansate de miliţia şiită a Hezbollah, care controlează sudul ţării şi care "nu are niciun interes să se lanseze într-o confruntare cu Israelul".

"Este vorba fără îndoială de o organizaţie palestiniană mică ce vrea să îşi exprime solidaritatea cu Hamasul atacat de armata israeliană în Fâşia Gaza", a adăugat postul de radio.

Acesta a anunţat, de asemenea, că Israelul a depus plângere la Forţa interimară a ONU în Liban (FINUL).

Pe de altă parte, şase palestinieni, între care o femeie, au fost ucişi vineri dimineaţa în două raiduri israeliene distincte asupra unor case în Fâşia Gaza, potrivit unor surse medicale.

De la începutul ofensivei israeliene, marţi, peste 95 de persoane au fost ucise în Fâşia Gaza, fără a pune capăt tirurilor de rachetă lansate din enclava palestiniană, potrivit serviciilor de urgenţă.

Mai multe articole despre:
Liban Israel Hamas palestinieni rachete raid aerian