MENIU

Noi proteste de amploare la Budapesta, împotriva lui Viktor Orban

<p>Legea lui Viktor Orban</p>

Aproximativ 10.000 de persoane au participat, sambata, la un nou protest la Budapesta, ei manifestand impotriva controlului guvernului asupra presei, care l-ar fi ajutat pe premierul Viktor Orban sa castige alegerile din 8 aprilie.

Inainte de protest, organizatorii au postat pe Facebook un mesaj in care mentioneaza ca presa de stat a devenit "masina de propaganda" a lui Orban, relateaza ziare.com.

"Scopul nostru principal este sa demontam controlul pe care il are Fidesz asupra presei. Insa si partidele de opozitie au o datorie, pentru ca si ele sunt responsabile pentru situatia in care ne aflam. Impreuna cu acestea trebuie sa luptam pentru o noua lege electorala, corecta, si pentru a fi anchetate cazurile de coruptie", au mentionat organizatorii protestului.

Protestatarii s-au strans in fata parlamentului, fluturand drapelul national si pe cel al Uniunii Europene.

La Budapesta au avut loc proteste si in urma cu o saptamana, cand au iesit in strada mii de manifestanti.

Viktor Orban a inceput al treilea mandat de prim-ministru dupa victoria in alegerile din 8 aprilie. Mesajul sau ferm anti-imigranti i-a adus partidului sau, Fidesz, o majoritate puternica in parlament, castigand doua treimi din locuri.

Mai multe articole despre:
Viktor Orban alegeri ungaria