MENIU

Politicianul care nu îi vrea pe români în Marea Britanie, demisie după eșecul în alegeri

<p>Liderul Ukip Nigel Farage</p>

Cofondatorul Partidului pentru Independența Marii Britanii (UKIP, eurofob), Nigel Farage, a anunțat vineri că renunță la funcția de lider al UKIP după ce nu a reușit să intre în parlament în urma alegerilor legislative desfășurate joi în Marea Britanie, dar nu a exclus posibilitatea de a candida din nou pentru conducerea formațiunii, transmite Reuters.

''Vor avea loc alegeri pentru conducerea viitorului lider UKIP în septembrie și voi lua în considerare în timpul acestei veri dacă mă voi înscrie pentru a face această muncă din nou'', le-a declarat Farage reporterilor.

Nigel Farage promisese că va demisiona dacă nu va fi ales în parlament în urma scrutinului din 7 mai, iar vineri el a spus că este ''un om de onoare''.

Potrivit publicației The Independent, Nigel Farage a pierdut în favoarea candidatului conservator Craig Mackinlay la o diferență de aproape 3.000 de voturi. ''Mă simt foarte bine. Din punct de vedere profesional am o dezamăgire, dar personal simt că mi s-a luat o greutate de pe umeri'', a spus Farage, la puțin timp după anunțarea rezultatului.

În circumscripția Clacton, candidatul UKIP Douglas Carswell a obținut victoria și va deveni membru al Camerei Comunelor pentru următorii cinci ani. De altfel, acesta va fi singurul reprezentant al UKIP la Westminster, deși partidul a obținut aproape 13% din voturi la nivel național.

Nigel Farage s-a remarcat printr-un discurs dur împotriva imigranților, inclusiv a românilor, și o poziție eurofobă. 

Mai multe articole despre:
demisie alegeri Marea Britanie UKIP nigel farrage