MENIU

Purtătorul de cuvânt al NATO: Declarațiile Rusiei sunt desprinse de realitate

<p>Purtătorul de cuv&acirc;nt al NATO: Declarațiile Rusiei sunt desprinse de realitate </p>

Purtătorul de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, a declarat, miercuri, că afirmațiile secretarului de presă, al președintelui rus, Vladimir Putin, Dmitri Peskov, potrivit cărora Rusia are nevoie de garanții că Ucraina nu se va alătura NATO sunt desprinse de realitate, informează Ziare.com.

"Un asemenea mesaj al oficialilor rusi a surprins, este desprins de realitate și încalcă obligațiile internaționale pe care le-a semnat Rusia", a spus Oana Lungescu, potrivit site-ului News.rin.ru.

Totodată, Oana Lungescu a subliniat că Ucraina a decis, în 2010, să urmeze o politică nealiniată, iar, de atunci, nu și-a schimbat poziția.

"NATO respectă suveranitatea deciziei Ucrainei și Rusia ar trebui să o facă", a continuat purtătorul de cuvânt al NATO.

În plus, a mai afirmat Oana Lungescu, "Rusia a semnat acordurile fundamentale privind dreptul fiecărei țări să-și aleagă, propriile priorități pentru securitate", toate acordurile fiind încă în vigoare.

Declarațiile purtătorului de cuvânt al NATO, Oana Lungescu, vin după ce Rusia a cerut, miercuri, Ucrainei, prin intermediul ministrului de Externe, Serghei Lavrov, să rămână în afara alianței militare NATO, subliniind că un "statut nealiniat" ar fi în interesul fostei țări sovietice.

Mai multe pe Ziare.com.