MENIU

Motivul pentru care Clinton s-a îmbrăcat în violet la discursul după înfrângerea în alegeri

Hillary Clinton a ținut miercuri un discurs emoționant, după înfrângerea suferită în fața lui Donald Trump în alegerile prezidențiale. Spre deosebire de celelalte apariții din campanie, în care hainele ei erau colorate în nuanțe de roșu, albastru și alb, democrata a ales violetul. Care este motivul?

Hillary Clinton a apărut miercuri în fața fanilor, a jurnaliștilor și a oamenilor din lumea întreagă pentru prima declarație după dureroasa înfrângere suferită în fața lui Donald Trump.

Știut fiind că democrata nu a lăsat nicio garderobă la voia întâmplării în timpul campaniei, comentatorii au încercat să explice culoarea aleasă de data aceasta de Clinton.

Ea a purtat o bluză violet și un sacou cu revere de aceeași culoare. Soțul, fostul președinte Bill Clinton, a purtat la rândul său o cravată violet.

Comentatorii au explicat că această culoare, care îmbină practic culorile roșu (republicană) și albastru (democrată) a fost aleasă deoarece Clinton a dorit să transmită cetățenilor americani nevoia de unitate, în ciuda diferendelor de opinii.

Statele cheie, care își schimbă deseori favoritul la președinție și care de data aceasta l-au preferat pe Trump, sunt de altfel denumite statele violet.

O altă explicație este aceea că această culoare a fost asociată în trecut cu mișcarea pentru dreptul femeilor la vot.

Mai multe articole despre:
Hillary Clinton Donald Trump violet