MENIU

Morminte în care se află rămăşiţele unor imigranţi au fost găsite în jungla malaeziană

Cel puţin 139 de morminte improvizate, în care se află rămăşiţele unor imigranţi, au fost descoperite în Malaezia. Autorităţile susţin că fiecare mormânt ar putea conţine mai mult de un cadavru, motiv pentru care numărul final al victimelor nu este cunoscut.

Imigranţii au murit în tabere ale traficanţilor de persoane, la graniţa dintre Malaezia şi Thailanda.

Forţele armate au descoperit mormintele ascunse în jungla malaeziană. Multe dintre acestea se aflau la o adâncime foarte mică.

"Am descoperit 139 de gropi care ar fi morminte. Încă nu avem toate detaliile. Primele echipe s-au deplasat la faţa locului pentru exhumarea rămăşiţelor", spune Khalid Abu Bakar, ofiţer de poliţie.

Primele dovezi au fost strânse din mijlocul densei jungle malaeziene. Identitatea oamenilor care au murit în aceste tabere ar putea să nu fie stabilită niciodată. Cu toate acestea, ştim că este vorba despre bărbaţi, femei şi copii care au încercat să scape de persecuţie în Birmania sau de sărăcie în Bangladesh.

Mormintele se află într-o zonă frecventată de traficanţi de oameni. Aceştia folosesc rute prin junglele situate în sudul Thailandei şi nordul Malaeziei, pentru transportarea imigranţilor ilegali.

Majoritatea imigranţilor sunt membri ai minorităţii musulmane din Myanmar, care au încercat să ajungă în Indonezia, în urma persecuţiilor la care au fost supuşi în propria ţară.

Mai multe articole despre:
imigranţi Malaezia morminte