MENIU

MOISE GURAN: Tancurile sunt inutile! Ucraina cedează regiune după regiune

Moise Guran comentează situaţia din Ucraina într-un editorial intitulat "Tancurile sunt inutile! Ucraina cedează regiune după regiune".

"Sunteţi probabil destul de nelămuriţi asupra evenimentelor din estul Ucrainei care, deşi cu frontiera de est blindată la propriu şi în stare de alertă de război, se trezeşte cu teritoriile din spatele frontului ocupate de nişte civili ciudaţi care, lasă faptul că sunt dotaţi cu arme automate, uniforme fără însemne şi veste antiglonţ, dar ştiu să conducă blindate şi chiar să facă drifting cu acestea. Ai zice că nu e război, e o paradă!

Specialiştii explică faptul că este vorba de blindate uşoare de tip BTR-D, specifice trupelor aeropurtate, iar acestea au fost preluate de la armata ucrainiană. Cum? Cu frumosul. Se vede în reportajele BBC. Oficialii de la Kiev spun că au fost confiscate.

E război în Ucraina acum? Nu prea pare. Aş zice că, deşi trupele Federaţiei Ruse nu erau prezente în Harkov, Donbas şi Luhansk, de fapt erau", scrie Moise Guran, pe biziday.ro.

Mai multe articole despre:
Rusia război Ucraina Moise Guran