MENIU

Miracolul de pe Hudson. Lecția primită după ce avionul lor s-a prăbușit

Miracolul de pe Hudson poate fi privită ca una dintre cele mai minunate lecții din istoria aviației, notează daytondailynews.com.

Un zbor către Charlotte, a aterizat pe râul Hudson din cauza unui stol de păsări. Se întâmpla pe 15 ianuarie 2009. Toți cei din 155 de pasageri au supraviețuit, s-au ales cu răni ușoare, însă acest incident a fost o adevărată lecție de viață.

Jim Whitaker a povestit că nu trebuia să se afle în avion, deoarece locul lui era în stand by.
El a spus că citea liniștit ziarul când a auzit un zgomot puternic.

Și McHugh a povestit că totul s-a petrecut repede că nimeni nu a apucat să realizeze ce se întâmple, iar câteva secunde mai târziu au explodat ambele motoare în același timp.

În avion se instalase o adevărată stare de panică, fiecare pasager a pus mâna pe telefon ca să sune acasă să anunțe incidentul.

"Odată ce am realizat că este probabil să mor aici și la un moment dat m-a cuprins o stare de liniște și de acceptare că ce va fi, va fi", a mai povestit pasagera McHugh.

"Ce s-a întâmplat cu noi a fost un miracol.", a zis Whitaker.
Zborul 1549 a aterizat pe râul Hudson cu o viteză de 150 mph, iar într-un final s-a oprit.

"Când s-a oprit avionul, mă uitam la mine cum stăteam pe scaun și voiam să mă asigur că am supraviețuit și sunt bine", a mai povestit pasagera.

McHugh și Whitaker erau conștienți că pericolul nu s-a terminat, chiar dacă au aterizat în siguranță.

A fost un adevărat miracol ca cei 155 de pasageri la bord să supraviețuiască.

De atunci, în ultimii 10 ani ei au petrecut ultimii 10 ani alături de familie și prieteni și au realizat că au avut parte de un miracol.

"Este un adevărat miracol. Este o poveste care ar trebui spusă și repovestită oamenilor", a spus Whitaker.

 

Mai multe articole despre:
aterizare avion