MENIU

Ministrul rus de Externe confirmă continuarea negocierilor cu Ucraina în format video

Negocierile Rusia-Ucraina continuă în sistem video. Foto/Profimedia

Discuțiile dintre delegațiile ruse și ucrainene continuă prin videoconferință, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, într-un briefing de presă. 

Părțile discută un proiect de tratat „cu privire la soluționarea situației din Ucraina, neutralitatea acesteia și garanțiile securității acesteia” și discută „aspecte militare, politice, umanitare”, a spus ea.

„Sperăm că Kievul va ajunge în continuare să conștientizeze inevitabilitatea unei soluții pașnice la problema demilitarizării și denazificării Ucrainei, a transformării acesteia într-un stat neutru. Cu cât reprezentanții regimului de la Kiev vor înțelege acest lucru, cu atât mai repede va fi operațiunea militară specială. să fie finalizată”, a adăugat Zakharova.

La același briefing , ea a declarat că administrația președintelui Volodimir Zelenski a ratat deja „șansa ca Ucraina de a exista în propriile frontiere, Ucraina suverană, Ucraina independentă”, neîndeplinirea condițiilor acordurilor de la Minsk.