MENIU

Ministerul de Externe avertizează românii cu privire la călătoriile în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis marţi, 4 august, o avertizare de călătorie în Grecia pentru ziua de miercuri, 5 august, în intervarul orar 14.00 – 18.00.

MAE a anunţat o grevă a controlorilor de trafic aerian greci, care va avea loc miercuri şi va dura patru ore.

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Republica Elenă că Asociația Elenă a Controlorilor de Trafic Aerian a anunțat organizarea unei greve de avertisment de 4 ore, în ziua de 5 august 2015, în intervalul orar 14.00 - 18.00", potrivit unui comunicat al MAE, remis Realitatea.net.

Ministerul de Externe recomandă românilor contactarea, în prealabil, a agenţiilor de turism şi a companiilor aeriene pentru reconfirmarea orarului de zbor, consultarea paginii de internet www.mae.ro.

De asemenea, reaminteşte faptul că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", care poate fi descărcată gratuit şi care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.