MENIU

MINI PAPA, la Vatican

<p><strong>PAPA FRANCISC</strong> şi sosia sa: micuţul Daniele</p>
<p><strong>PAPA FRANCISC</strong> şi sosia sa: micuţul Daniele</p>

Papa Francisc e atât de popular încât are deja o sosie. Mai degrabă, o mini-sosie pentru că e vorba de un băieţel de un an şi 7 luni. Mama sa l-a îmbrăcat într-un costum care imită veşmintele albe ale Papei. Suveranul Pontif şi-a întâlnit copia în miniatură la audienţa generală săptămânală de la Vatican.

Papa Francisc a dat nas în nas cu micuţul Daniele De Sanctis, care i-a smuls un zâmbet când i-a observat costumaţia. Sfântul Părinte a luat în braţe băieţelul transformat într-o variantă miniaturală a sa şi l-a binecuvîntat. Deşi încântat în primă fază, copilul a început să plângă, speriat atenţia care i se acorda. Mama lui Daniele spune că ideea de a-l costuma ca pe Francisc a apărut de la soacra sa care l-a văzut pe micuţ cu un prosop alb pe umeri.

"Aşa s-a născut această idee, apoi, cealaltă bunică i-a făcut costumul. A fost un gest de afecţiune faţă de Sfântul Părinte", spune femeia.

În Italia a început Carnavalul care marchează perioada dinaintea postului Paştelui, iar copiii se costumează în personaje celebre.