MENIU

Miliţiile proruse ocupă sediul marinei ucrainene din Sevastopol - UPDATE

Miliţiile proruse ocupă sediul marinei ucrainene din Sevastopol

Aproximativ 200 de membri ai miliţiilor proruse au ocupat miercuri dimineaţa sediul marinei ucrainene din Sevastopol, în Crimeea, fără să se tragă însă vreun foc de armă, a declarat un purtător de cuvânt al marinei ucrainene, Serghii Bogdanov, citat de AFP.

UPDATE: Militarii ucraineni părăsesc sediul marinei din Sevastopol, după ce acesta a fost ocupat de miliţiile proruse, relatează AFP.

"Sunt aproximativ 200, unii cu cagule. Nu sunt înarmaţi şi nu a fost tras niciun foc de armă de partea noastră", a explicat el.

"Ofiţerii s-au baricadat în interiorul clădirii şi negocierile sunt în curs", a continuat Bogdanov.

"Chiar dacă avem autorizaţie să ne folosim armele pentru a ne apăra, nu o facem şi nu o vom face", a precizat el.

Potrivit agenţiei de presă oficiale ruse Itar-Tass, militanţii au înălţat un drapel al Rusiei pe sediul marinei ucrainene.

Mai întâi, ei au protestat în exteriorul clădirii, după care au pătruns în interior decupând un gard, potrivit aceleiaşi surse.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat un acord privind alipirea Crimeei la Rusia. PUTIN a vorbit într-o conferință de presă despre faptul că Rusia nu este interesată să anexeze teritorii, însă Crimeea a fost şi rămâne în sufletul ruşilor "o parte integrantă a Rusiei".

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina miliţii proruse