MENIU

Miliardarul Petro Poroşenko va candida la alegerile prezidenţiale din Ucraina

<p>Petro Poroşenko</p>

Miliardarul ucrainean proeuropean Petro Poroşenko a anunţat, vineri seara, că va candida la viitoarele alegeri prezidenţiale din Ucraina, prevăzute pentru 25 mai, relatează agenţia Interfax.

Omul de afaceri, cu o avere estimată la 1,6 miliarde de dolari, este considerat unul dintre cei mai influenţi oameni din Ucraina.

"Am luat decizia de a candida pentru funcţia de preşedinte", a declarat Porochenko, precizând că-şi va prezenta candidatura sâmbătă. El a declarat că forţele armate ale Ucrainei trebuie să fie reformate, pentru a putea "apăra integritatea şi suveranitatea ţării". 

Poroşenko, fost ministru al Economiei şi al Afacerilor Externe, a afirmat că armata "nu va ceda nicio parte din teritoriul ucrainean". De asemenea, politicianul a promis că va contribui la crearea unor noi locuri de muncă.

Ultimul sondaj de opinie arăta că 25 la sută din ucraineni vor ca Poroşenko să fie preşedinte, în timp ce 9 la sută l-ar fi preferat pe Vitali Kliciko.

Petro Poroşenko este supranumit ''regele ciocolatei'' deoarece compania sa, Roshen, domină de ani buni piaţa dulciurilor din Ucraina.

Iulia Timoşenko, care a cerut oficial astăzi partidului să o nominalizeze drept candidat pentru funcţia supremă, ar fi susţinută de 8 la sută din ucraineni.

Fostul boxer Vitali Kliciko a anunţat între timp că nu mai candidează la alegerile prezidenţiale anticipate din Ucraina din 25 mai. Pugilistul a anunţat că îl susţine în cursa pentru fotoliul de la Kiev pe miliardarul ucrainean Petro Poroşenko, originar din Basarabia.