MENIU

Mihai Ghimpu RĂMÂNE în cursa prezidenţială din Republica Moldova

Candidatul PL la alegerile prezidenţiale, Mihai Ghimpu, spune că până la ora 18:30 Maia Sandu nu i-a oferit un răspuns la propunerea ca să-şi asume Unirea în schimpul retragerii lui din cursa electorală. Prin urmare, liberalul spune că rămâne în cursa electorală pentru a lupta pentru cauza naţională.

Ghimpu i-a îndemnat pe toți unioniștii să-l voteze duminică, întrucât ar fi „singurul candidat unionist" din această cursă electorală.

Ghimpu făcuse anterior un anunț confuz privind retragerea sa din cursă, îndemnându-i totodată pe alegătorii Partidului Democrat să-l susțină pe el în scrutinul de duminică, scrie deschide.md.

„Am văzut că Maia Sandu a spus că nu va mușca din mărul otrăvit al PD. A dat cu piciorul în alegătorii PD. Eu fac un apel către acești alegători, ca duminică să fie cu mine", a declarat Ghimpu.

Amintim că acum câteva ore Mihai Ghimpu a anunțat că se retrage din cursa electorală „fără a condiționa" nimic. Însă, după o pauză de 17 secunde, în care a băut apă, liberalul a schimbat macazul. Conferința de astăzi a liberalului a început cu un anunț titrat cu mare viteză în breaking news-urile din presa moldovenească. După ce, preţ de 17 secunde, a băut apă, Mihai Ghimpu şi-a continuat gândul contrazicându-şi afirmaţia anterioară: „singura mea rugăminte, doar una, să preia candidatul unic un singur punct, doar unul, din programul meu: Unirea Republicii Moldova cu România”, lăsând de înțeles că, dacă candidatul unic nu ca consimţi, atunci el rămâne în cursa electorală.

În acelaşi context amintim că Marian Lupu a anunțat, acum două zile, că se retrage din cursa electorală a alegerilor prezidențiale care urmează să aibă loc în această duminică și că o va susține pe Maia Sandu.

Președintele PD a îndemnat electoratul PD să sprijine candidatul care are cele mai multe șanse să-l învingă pe candidatul socialist.

Precizăm că, după ce candidatul PD a anunțat că se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu, în presă au apărut informații că și Iurie Leancă ar urma să-și retragă candidatura. Imediat după anunțul făcut de democrați, candidatul PAS, Maia Sandu, a venit cu o reacțiie virulentă, iar, ulterior, Iurie Leancă a declarat că acest lucru a influențat decizia finală privind retragerea sa din cursa electorală.

Într-o conferință de presă, Ghimpu a vorbit despre un candidat pro-european care să preia proiectul unirii Moldovei cu România. „Bineînțeles că acest proiect este unul complicat, dar benefic și necesar”, a declarat acesta, citat de unimedia.info.

Mihai Ghimpu a declarat că rămâne în cursa electorală până când Maia Sandu îi va da un răspuns la propunea de a promova proiectul de unire cu România.

Alegerile prezidențiale din Republica Moldova vor avea loc la data de 30 octombrie 2016. Este pentru prima dată din anul 2000 când Președintele Republicii Moldova va fi ales prin vot direct de cetățeni.

Mai multe articole despre:
alegeri Republica Moldova Ghimpu