MENIU

Mărturii din infernul de la Nisa. Supraviețuitorii sunt în stare de șoc

La câteva ore după atacul de la Nisa, încep să apară tot mai multe mărturii ale celor care se aflau acolo în timpul tragediei.

"Am mers să vedem artificiile. Era o noapte absolut normală. Deodată, toată lumea a îneput să fugă înspre noi. Am auzit focuri de armă. Întâi unul, apoi încă două. (...) Am fugit pe o stradă. Toată lumea se așeza în jos, ferindu-se, și mergea spre porțile clădirilor. Am ajuns într-un gang și am stat ghemuiți timp de aproximativ o oră. Tot timpul a fost terifiant, dar nu s-a simțit ca fiind real", a povestit un student britanic ce se afla la Nisa.

"Mulțimea se întindea pe circa 200 de metri de-a lungul străzii. Oamenii răniți au fost luați de pe stradă, însă cei morți au fost lăsați pe jos" , a mărturisit o femeie.

"Imediat cum artificiile au încetat, am văzut că un camion a urcat pe asfalt. A urmat o panică generală. Erau în jur de 1.000 - 1.500 de oameni pe stradă. Au început să alerge în toate direcțiile. Am oferit refugiu în restaurantul nostru pentru o parte din ei, pentru mame, pentru copii. Am văzut oameni care zăceau pe asfalt, erau răniți, sau chiar mai rău. Copiii plângeau", a declarat managerul unui restaurant din Nisa.