MENIU

Mărturie cutremurătoare din Orlando: "Sângele şiroia peste mine.Dumnezeu m-a trimis în clubul acela"

Joshua McGill, unul dintre supravieţuitorii atacului armat din Orlando, SUA, a făcut o mărturie cutremurătoare despre tragedia petrecută.

Într-o postare pe o reţea de socializare, tânărul a povestit cum a reuşit să-şi salveze viaţa, dar şi cum s-a luptat pentru a salva o victimă care fusese împuşcată.

"Ceea ce s-a petrecut în această noapte este foarte tragic. Gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă către cei care se aflau la Pulse (clubul unde s-a petrecut atacul, n. red) sau care ştie pe cineva care se afla acolo. A fost o nebune, a fost o exprienţă extrem de traumatizantă", a povestit el.

"Sunt recunoscător că am scăpat cu viaţă şi că şi alţi oameni pe care îi ştiu şi la care ţin au scăpat. M-am ascuns sub o maşină şi am găsit una o victimă care fusese împuşcată. I-am legat cămaşa mea şi pe a lui peste răni pentru a-i opri sângerarea şi am reuşit să-l duc lângă un poliţist, care apoi ne-a dus pe amândoi la Urgenţe. Cuvintele nu pot descrie ce am simţit atunci. Eram plin de sânge... Să încerc să salvez viaţa unei persoane pe care nici nu o cunosc, în ciuda faptului că eu sunt bine, este traumatizant... Tot ce a trebuit să-i spun şi promisiunile pe care i le-am făcut fără să ştiu dacă voi putea sau nu să-l fac să rămână conştient, în timp ce îl ţineam cât de strâns puteam, iar sângele şiroia peste tot peste mine... M-am rugat pentru el şi i-am spus că voi fi aici şi îl voi aştepta. E foarte greu, pentru că tot ce ştiu despre el este numele lui şi nici măcar nu pot afla dacă este bine acum. Dacă cineva ştie un tip pe nume Rodney, care a fost împuşcat, vă rog, anunţaţi-mă dacă e bine. Simt că Dumnezeu m-a trimis în clubul acela şi m-a făcut să fiu aproape pentru a ajuta un străin. Oricare motiv ar fi acesta... Nu ştiu, dar ştiu că am luptat cu speranţa că îi pot salva viaţa. Dumnezeu să fie fie cu noi în aceste vremuri grele", a adăugat el.

Omar Mateen, 29 de ani, fiul unor imigranți afgani născut la New York, a deschis focul sâmbătă seara într-un club al comunității LGBT din Orlando, Florida. Acesta este considerat cel mai grav atac cu armă de foc din istoria SUA, soldat 50 de morți și 53 de răniți.