MENIU

Marine Le Pen încearcă să urce în sondaje folosind imigranții drept țintă

Aflată în ultima săptămână de campanie pentru președinția Franței, candidata de extremă-dreapta, Marine Le Pen, a încercat să redreseze căderea în sondaje suferită recent. Luni, Le Pen a ținut un discurs în care și-a luat angajamentul să suspende imigrația printr-un moratoriu imediat.

Alături de problema imigranților, printre obiectivele pe care le-a menționat în discursul său se numără protejarea alegătorilor de fenomenul globalizării și întărirea securității – subiecte care au câștigat sprijinul electoratului și cu care speră să-i convingă pe cei 30 la sutăde alegători indeciși.

„Avem câteva săptămâni la dispoziție să evaluăm situația. Realitatea este că țara noastră se confruntă cu o imigrație masivă, iar inundația de migranți pe care o trăim nu este o fantezie”, a declarat Marine Le Pen, marți, pentru postul de radio RTL, citat de Reutrers.

Măsura în cauză nu a făcut parte din programul electoral inițial, cu toate că Le Pen a adus în discuție că vrea să limiteze imigrația anuală la doar 10.000 de persoane pe an.

„Voi efectua acest moratoriu cu scopul exact al implementării acestei cifre de 10.000“, a spus ea.