MENIU

Marea Britanie analizează trimiterea de armament modern în Moldova pentru a o proteja de Rusia - Anunțul oficial

Moldova, protejată de Marea Britanie

Ministrul de externe britanic Liz Truss a declarat că Regatul Unit a început discuțiile cu aliații săi internaționali cu privire la trimiterea de armament modern în R. Moldova pentru a o proteja de Rusia.

„Aș vrea să văd Moldova echipată la standardul NATO. Aceasta este o discuție pe care o avem cu aliații noștri, a declarat Truss într-un interviu pentru Telegraph.

„Putin a fost absolut clar cu privire la ambițiile sale de a crea o Rusie mai mare - și doar pentru că încercările sale de a cuceri Kievul nu au avut succes nu înseamnă că a abandonat aceste ambiții", a spus aceasta.

„Cum ne asigurăm ... că Ucraina este permanent capabilă să se apere singură și cum garantăm că acest lucru se întâmplă? La asta lucrăm în acest moment.

Și acest lucru este valabil și pentru alte state vulnerabile, cum ar fi Moldova. Pentru că, din nou, amenințarea este mai amplă din partea Rusiei, trebuie să ne asigurăm, de asemenea, că acestea sunt echipate la standardele NATO”, a spus ministrul britanic de externe.

Mai multe articole despre:
moldova rusia nato