MENIU

Manuel Valls: Franța va adopta două legi de combatere a terorismului

<p>Manuel Valls: Franța va adopta două legi de combatere a terorismului</p>

Premierul francez, Manuel Valls, a recunoscut, vineri seara, că un bilanţ de "17 morţi" în trei zile arată că există "breşe" în dispozitivul de identificare a persoanelor susceptibile de comiterea unor atentate și a afirmat că vor fi adoptate două legi de combatere a terorismului, informează Mediafax. 

"Există în mod evident o breşă, atunci când înregistrezi un bilanţ de "17 morţi" în trei zile", a declarat Manuel Valls pentru BFMTV, evocând "sutele de indivizi care pleacă în Siria sau în Irak", unde sunt antrenaţi pentru a participa la activităţi de terorism şi de unde se întorc în ţările de origine.

Manuel Valls  a subliniat că autorităţile vor efectua "reţineri" şi "încarcerări" şi vor adopta două legi de combatere a terorismului.

Atacul comis pe 7 ianuarie, la sediul revistei satirice, Charlie Hebdo, s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Grupul terorist Stat Islamic a revendicat atentatul.

 

Mai multe pe Mediafax.