MENIU

Maia Sandu: "Nu comentez planurile lui Traian Băsescu în politica din Moldova"

Maia Sandu,candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la funcția de președinte al Republicii, a refuzat să comenteze intenția fostului președinte al României de a se implica în viața politică din Moldova.

Sandu a declarat, conform Agepres, vineri, într-o conferință de presă, că Băsescu a avut "un rol în promovarea parcursului european al Republicii Moldova" și va fi apreciat dacă va continua "să fie un avocat al Republicii Moldova".

"Nu pot să comentez despre planurile domnului Băsescu în viața politică din Republica Moldova. Este cetățean și îl felicităm pentru acest lucru. Cred că a meritat (...) Domnul Băsescu a avut un rol în promovarea parcursului european al Republicii Moldova și o să ne bucure, o să apreciem dacă va continua să fie un avocat al Republicii Moldova în procesul de integrare europeană".

Întrebată dacă i-ar plăcea să facă parte dintr-o echipă politică din care face parte și Traian Băsescu, candidata PAS a spus: "Nu m-am gândit la acest lucru. Noi avem echipă aici. Toți cei care vor să contribuie la îmbunătățirea situației în Republica Moldova sunt bineveniți".