MENIU

MAE: Cinci români au fost repatriaţi la cerere din Siria

<p>Cel puţin 100 de morţi &icirc;ntr-un dublu atentat &icirc;n oraşul sirian Homs</p>

Un grup de 5 cetăţeni români şi 3 membri de familie, cetățeni sirieni, au fost repatriaţi, la cerere, miercuri, din Siria, prin Liban, informează MAE, care precizează că, de la începutul conflictelor din Siria, Ambasada de la Damasc a repatriat, prin proceduri proprii, peste 500 cetăţeni români.

Grupul de cetăţeni a fost asistat, spre frontiera libanezo-siriană, de o echipă a Ambasadei României în Liban şi de Ambasadorul României la Damasc.

"Ambasada României la Damasc a asigurat demersurile pentru efectuarea transportului pe calea rutieră Damasc - Aeroportul Rafic Hariri din Beirut. Ambasada României din Liban a oferit cetăţenilor români sprijin şi asistenţă consulară şi a întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile libaneze pentru desfăşurarea în bune condiţii a formalităţilor tehnice", informează MAE.

De la începutul conflictelor din Siria, Ambasada României la Damasc a repatriat, prin proceduri proprii, peste 500 cetăţeni români.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul către toţi cetăţenii români, care se află pe teritoriul Siriei, de a părăsi în regim de urgenţă acest stat. O linie telefonică din cadrul Departamentului Consular a fost pusă la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi de actuala situaţie din Siria (tel: +40.21.319.21.37).

Mai multe articole despre:
români Siria MAE Repatriere