MENIU

Macron se opune negocierilor SUA-UE pe tema unui acord comercial

Preşedintele SUA, Donald Trump, şi șeful Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, au stabilit reducerea tensiunilor comerciale între Statele Unite şi Uniunea Europeană şi lansarea unor negocieri în sensul unui acord de liber-schimb. Președintele Franței, Emmanuel Macron, a afirmat că n-ar fi de acord cu un acord comercial amplu.

"Europa şi Franţa nu au vrut niciodată un război comercial, astfel că discuţia de la Washington, dat fiind că permite eliminarea tensiunilor inutile, este utilă", a declarat Emmanuel Macron, citat de mediafax.ro.

Liderul francez a mai precizat că nu este în favoarea lansării de negocieri pe tema unui acord comercial amplu, de genul Parteneriatului Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP), ”deoarece contextul nu permite acest lucru".

"Eu consider că nu trebuie eliminat ori diminuat niciun standard european în domeniul protecţiei mediului înconjurător, medical ori alimentar. De asemenea, sunt necesare gesturi clare din partea Statelor Unite, semnale în sensul detensionării situaţiei privind exporturile de oţel şi aluminiu, unde au fost aplicate taxe ilegale", a explicat acesta,

 

Mai multe articole despre:
Franţa macron