MENIU

Măcel în provincia Idli din Siria. Cel puțin 14 civili au murit în urma unor bombardamente

Mai mult de 14 civili sirieri au murit duminică într-o serie de atacuri aeriene ale unor avioane neidentificate în provincia Idlib, controlată în majoritate de rebeli, în nord-vestul ţării.

Cel puțin 14 civili au fost uciși duminică într-o serie de atacuri aeriene ale unor avioane neidentificate în provincia Idlib, controlată în majoritate de rebeli, în nord-vestul Siriei, a precizat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), potrivit DPA, citat de Agepres.

 OSDO a adăugat că bombardamentul a avut ca țintă orașul Maaret al-Numan și că printre victime se numără și un copil.

Alte zone din Idlib au fost de asemenea atacate, a mai transmis organizația de apărare a drepturilor omului, fără a raporta potențiale victime.

Regiunea Idlib este controlată în bună parte de o coaliție rebelă care include Jabhat Fatah al-Sham, denumit anterior Frontul al-Nusra, un grup extremist puternic care are legături cu rețeaua Al-Qaeda.

Luna trecută, Rusia, un aliat militar cheie al guvernului sirian, a anunțat începutul unei ofensive majore în Idlib și în provincia Homs din centrul țării.

Moscova a precizat că asaltul are ca țintă grupările militante din ambele provincii.

Atacurile de duminică vin în contextul ofensivei în desfășurare a forțelor guvernamentale în enclava controlată de rebeli în orașul Alep din nord.

Forțele regimului și ale aliaților controlează acum peste 60% din secțiunea opoziției din estul orașului Alep, conform OSDO.

Peste 30.000 de civili au fugit ca urmare a ofensivei forțelor guvernamentale începând cu 24 noiembrie, potrivit ONU.

Estul orașului Alep se află sub asediul forțelor guvernamentale începând din iulie, resursele de medicamente și de alimente fiind aproape epuizate.

Avansul recent al forțelor regimului a accentuat asediul asupra zonei, potrivit activiștilor locali.