MENIU

Jill Biden, operată pentru îndepărtarea a două leziuni canceroase. Intervenția a durat peste 8 ore! Ce tip de cancer a avut prima doamnă a SUA

Joe și Jill Biden / Foto: Profi Media

Primei doamne a SUA, Jill Biden, i-a fost îndepărtat, miercuri, „tot țesutul canceros” după ce a petrecut mai mult de opt ore la Centrul Medical Militar Național Walter Reed pentru procedura în ambulatoriu, a anunțat Casa Albă, într-un comunicat. Potrivit sursei citate, lui Jill Biden i-au fost eliminate două leziuni ale pielii de pe față și o a treia de pe piept, a spus medicul de la Casa Albă.

Prima doamnă în vârstă de 71 de ani, însoțită de președintele Joe Biden, a petrecut mai mult de opt ore la Centrul Medical Militar Național Walter Reed pentru procedura în ambulatoriu, relatează Hotnews.ro.

„Tot țesutul canceros a fost îndepărtat cu succes, iar marginile au fost libere de orice celule reziduale de cancer de piele”, a spus medicul de la Casa Albă Kevin O'Connor într-o scrisoare, adăugând că nu sunt anticipate alte proceduri.

Președintele s-a întors la Casa Albă miercuri după-amiază. Prima doamnă se întorcea separat, a spus biroul ei.

Medicul de la Casa Albă Kevin O'Connor a declarat că procedura respectivă „a confirmat că leziunea mică este carcinom bazocelular”.

În plus, a fost descoperită o mică leziune pe pleoapa stângă a lui Jill Biden și a fost excizată complet și trimisă pentru o examinare ulterioară, a spus O'Connor.

În timpul consultației sale preoperatorii, o „zonă de îngrijorare” suplimentară a fost identificată pe partea stângă a pieptului primei doamne, a spus O'Connor.

Această leziune a fost de asemenea excizată și a fost confirmat carcinomul bazocelular. „Tot țesutul canceros a fost îndepărtat cu succes”, a spus O'Connor.

Leziunile de carcinom bazocelular nu au tendința de a se „răspândi” sau de a metastaza, așa cum se știe că fac unele cancere de piele mai grave, cum ar fi melanomul sau carcinomul scuamos, a adăugat medicul.

Ele au, totuși, potențialul de a crește în dimensiune, putând duce la o problemă mai semnificativă, precum și provocări sporite pentru îndepărtarea chirurgicală, a spus el.

Jill Biden se confrunta cu unele umflături faciale și vânătăi, dar era bine dispusă și se simțea bine, a spus O\"Connor.

Operația a avut loc după ce, recent, o mică leziune a fost găsită deasupra ochiului drept al primei doamne, în timpul unui screening de rutină pentru cancerul de piele.

Mai multe articole despre:
jill biden operatie cancer