MENIU

Lord britanic, declarat mort după 42 de ani. S-ar fi sinucis și a fost aruncat la lei

Justiția din Marea Britanie urmează să declare decedat un lord care a dispărut acum 40 de ani. Lordul Lucan a dispărut în anul 1974, fiind suspectat, la acel moment, că a ucis-o cu sălbăticie pe bona copiilor săi, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Înalta Curte de la Londra va hotărî, miercuri, dacă acceptă cererea lui George Bingham, fiul celui de-al şaptelea conte de Lucan, privind declararea decesului. În lipsa certificatului de deces, fiul nu a putut ocupa locul tatălui său în Camera Lorzilor.

La aproape 42 de ani de la dispariţie, soarta lui Richard John Bingham rămâne un mister, neştiindu-se dacă este mort sau viu, dacă s-a sinucis sau dacă a fugit în străinătate. Unii sunt convinşi că Lordul Lucan s-a înecat în Canalul Mânecii. Alţii asigură că l-au văzut în Africa de Sud, Columbia sau Noua Zeelandă. Nimeni nu ştie de fapt ce s-a petrecut cu contele pasionat de jocuri. Ultimii care l-au văzut au fost doi prieteni la care a ajuns în noaptea de 7 noiembrie 1974. Acolo a scris două scrisori, destinate cumnatului său, în care îşi declară nevinovăţia şi lasă instrucţiuni pentru reglementarea situaţiei cu creditorii. I s-a găsit doar maşina, plină de sânge, aproape de coastă, în sudul Angliei.

Cu câteva ore înainte, Sandra Rivett, bona celor trei copii ai săi, fusese ucisă cu sălbăticie în casa în care locuiau, înainte de despărţire, aristocratul şi soţia lui, Veronica, din cartierul londonez Belgravia. Şi Veronica a fost agresată de ucigaş, aceasta spunând ulterior că a recunoscut vocea soţului ei. La capătul investigaţiei, tribunalul a decis că Lordul Lucan se făcea vinovat de crimă, detectivii fiind de părere că el a omorât-o pe bonă din greşeală, vrând de fapt să îşi ucidă soţia pentru a câştiga custodia copiilor.

De atunci se tot fac speculaţii pe tema destinului lui Richard John Bingham. Chiar săptămâna trecută un fost partener de joc al lordului a spus că acesta s-a sinucis, iar cadavrul său a fost aruncat în cuşca tigrilor dintr-o grădină zoologică pentru a face imposibilă constatarea oficială a decesului şi intrarea moştenirii în posesia Veronicăi.