MENIU

Locuitorii din Boston se confruntă cu o nouă furtună de zăpadă

Îngropaţi în zăpadă de o nouă furtună, locuitorii din Boston, Statele Unite, se pregătesc pentru mai rău. Meteorologii au avertizat că urmează câteva zile cu temperaturi ce vor coborî până la minus 30 de grade Celsius. Americanii din nord-estul ţării se confruntă deja cu una dintre cele mai grele ierni din istorie, în timp ce în Massachusetts statisticile arată că nicicând nu a mai nins atât de mult în luna februarie.

Aceasta a fost cea de-a şasea furtună de zăpadă care a lovit oraşul Boston în trei săptămâni. Un strat proaspăt de 60 de centimetri de zăpadă s-a aşternut în timpul nopţii, spre disperarea locuitorilor care au senzaţia că trăiesc în era glaciară. Ninsorile intense au fost dublate şi de vântul tăios. Iar după furtună, temperaturile au scăzut şi mai mult.

Ninsorile şi gerul s-au extins şi în alte state, precum Michigan şi Ohio. Oamenii au fost sfătuiţi să reducă pe cât posibil deplasările în afara oraşelor din cauza circulaţiei dificile pe autostrăzi. 39 de vehicule au fost implicate într-un accident monstru produs la periferia metropolei Chicago. La fel de dificil se desfăşoară şi activitatea pe aeroporturile din nord-estul ţării.


Furtuna de zăpadă din Boston a făcut şi câţiva oameni fericiţi. Un corespondent Weather Channel a izbucnit de bucurie după ce cameramanul a reuşit să surprindă momentul producerii unei descărcări electrice în plină ninsoare, un fenomen extrem de rar.

Mai multe articole despre:
zăpadă furtuna Boston