MENIU

Atac ”terorist” în Belgia. Patru morți, inclusiv două polițiste, la Liege

Atac armat la Liege

Liege. Un atacator a ucis două polițiste și un trecător, apoi a luat și o ostatică, înainte de a fi ”neutralizat” de trupele anti-tero.  

Liege. Un bărbat care a împuşcat mortal marţi două polițiste și un trecător în centrul oraşului Liege din estul Belgiei a fost "neutralizat" de agenţi, după ce a luat ostatică o femeie, au anunţat media şi parchetul din Belgia, citate de Reuters şi AFP.

Conform Parchetului belgian, acesta este un act terorist.

Potrivit primelor informații, atacatorul a deschis focul asupra unei patrule de poliție care se afla în zonă, în jurul orei locale 10.30. Martorii citați de presa britanică spun că atacatorul a strigat ”Allahu Akbar” în timpul agresiunii.

Potrivit martorilor oculari, suspectul s-a apopiat de două polițiste din spate, le-a înjunghiat, apoi le-a împușcat mortal cu propriile arme.

După ce a ucis și șoferul unei mașini aflate în zonă, atacatorul a fugit și a luat o femeie ostatică la liceul Athenee de Waha din Liege, unde a și fost lichidat în cele din urmă de forțele speciale anti-tero. 

Autoritățile au precizat că alți doi polițiști au fost răniți în timpul schimbului de focuri.  

Potrivit Le Soir, suspectul ar fi fost identificat în persoana lui Benjamin Hermann, născut în 1985, un individ condamnat pentru fapte de drept comun și cunoscut ca fiind foarte violent.

El ieșise luni seară pentru câteva ore din închisoare unde ar fi fost în contact cu „unele elemente radicalizate” și unde nu s-a întors la căderea nopții, cum ar fi trebuit. 

Miliardarul rus Abramovici se mută în Israel, după ce a rămas fără viză în UK 

Imaginile apărute din Liege au arătat mai multe ambulanțe și mașini de poliție. Alte clipuri surprind și sunetele focurilor de armă care au răsunat în oraș în mijlocul dimineții.

 

În 2011, orașul Liege a fost lovit de un atac sângeros, soldat cu șapte morți.

Autorul, Nordine Amrani, un belgian de origine marocană, și-a ucis soția înainte de a ataca trecătorii cu grenade și cu o pușcă.

Mai multe articole despre:
poliţişti Liege atac armat