MENIU

Liderul opoziției din Grecia: ce se va decide, de fapt, la referendumul de duminică

<p>Liderul opoziției din Grecia: ce se va decide, de fapt, la referendumul de duminică</p>

Liderul opoziției din Grecia, fostul premier conservator, Antonis Samaras, le-a cerut grecilor ca la referendumul convocat de actualul premier Alexis Tsipras, pe tema propunerilor creditorilor internaționali, să voteze 'Da', pentru a se evita ieșirea țării din zona euro, relatează agenția EFE.

"Duminică votăm da sau nu pentru euro, nu votăm pentru nicio propunere", a afirmat Samaras într-un mesaj televizat.

În opinia sa, partidul Syriza, aflat la guvernare, "a dorit de la început să scoată țara din zona euro cu consimțământul poporului nostru".

De asemenea, Samaras a acuzat Syriza că a divizat populația prin convocarea referendumului și că minte atunci când spune că dacă votul majoritar va fi 'Nu', atunci va semna imediat un acord mai bun cu creditorii internaționali.

"Fac apel la toți grecii să vină uniți la urne (...) și să rămână uniți și în ziua următoare, pentru că nu votăm doar pentru euro, votăm pentru Grecia, pentru o Grecie puternică", și-a încheiat Samaras mesajul.

După ce negocierile cu creditorii internaționali au fost suspendate, Grecia se concentrează acum pe pregătirea referendumului de duminică, la care populația va decide dacă acceptă sau nu ultimele propuneri ale creditorilor internaționali.