MENIU

Le Point: PRIMELE INFORMAŢII despre SUSPECŢII ATENTATULUI de la Paris. Au fost LOCALIZAŢI

PRIMELE INFORMAŢII despre SUSPECŢII ATENTATULUI de la Paris

ATENTAT FRANŢA. Ziarul francez Le Point a dezvăluit primele informaţii despre cei doi suspecţi ai atentatului de la Paris, în care 12 persoane au fost ucise şi alte 11 rănite, în redacţia magazinului Charlie Hebdo. Ar fi vorba de doi fraţi de origine franco-algeriană, amândoi revenind din Siria în această vară. Cel de-al treilea, şoferul, este un tânăr de 18 ani fără adăpost.

ATENTAT FRANŢA.UPDATE 23.13: Ministrul de Interne francez dezminte informaţia privind căreia cei trei suspecţi au fost reţinuţi, precizând doar că aceştia au fost identificaţi şi localizaţi.

ATENTAT FRANŢA. UPDATE 23.03. Cei trei suspecţi ar fi fost localizaţi şi reţinuţi de Poliţia franceză, informează Liberation.fr. Aceştia ar fi locuit într-o suburbie a Parisului, Gennevilliers.

ATENTAT FRANŢA. Cei doi suspecţi de terorism, de 32 şi 34 de ani, ar fi revenit din Siria în această vară. Aceştia ar fi originari din Pantin, în apropiere de locul în care s-au debarasat de maşina folosită pentru a fugi de la locul atentatului. Suspecţii de terorism au furat un alt automobil, obligându-l pe şofer să le cedeze maşina.

ATENTAT FRANŢA. Numele şi naţionalităţile celor doi suspecţi principali sunt cunoscute, în timp ce despre al treilea, un tânăr de 18 ani fără adăpost -şoferul operaţiunii teroriste- nu se ştie decât numele, Hamyd M.

Conform metronews.fr, suspecţii principali sunt doi fraţi născuţi în al 10-lea arondisment din Paris, Saïd şi Cherif K. Cel de-al treilea, tânărul de 18 ani fără adăpost, era înscris la un liceu din Reims.

Unul dintre suspecţi -Cherif K.- a fost judecat în 2008, pentru că făcea parte dintr-o grupare irakiană denumită "Al 19-lea arondisment". El declara, atunci, "înainte eram un delicvent. Dar după ce am descoperit religia, mă simţeam minunat, nici nu luam în seamă că aş putea muri", scrie Le Point. Bărbatul a fost arestat în 2005, atunci când se pregătea să plece în Damasc.  

Al treilea suspect este un om al străzii de 18 ani, născut în 1996.

Toţi cei trei suspecţi sunt încă în libertate, fiind căutaţi în întreaga Franţă.

ATAC ARMAT la sediul ziarului CHARLIE HEBDO din Paris: 12 persoane AU MURIT. Atacatorii au fugit