MENIU

Kremlinul spune că nu le-a interzis profesorilor să folosească WhatsApp. Doar le-a RECOMANDAT

Ministerul rus al Educației a infirmat faptul că le-ar fi  interzis profesorilor să folosească WhatsApp și alte aplicații străine de mesagerie digitală în procesul educațional sau la locul de muncă. Pe de altă parte, instituția a precizat că le-a recomandat dascălilor să folosească aplicația rusească VK Messenger.

Cotidianul Kommersant a scris că, folosind drept pretext programul informatic "Școala mea", ministerul Educației le-ar fi cerut profesorilor să nu mai folosească aplicații de mesagerie străine, în special WhatsApp, forul tutelar al educației din Rusia a precizat că nu este vorba de o interdicție, ci de o RECOMANDARE.

 

"Li s-a recomandat școlilor rusești să folosească sistemul informațional al statului federal (FSIS) <<Școala Mea>>, dar sistemul de învățământ nu reglementează și nu restricționează canalele de comunicare utilizate de părinți", a anunțat luni serviciul de presă al Ministerului Educației pentru TASS.

 

În plus, a mai transmis instituția, recomandările privind folosirea aplicației autohtone VK Messenger se referă doar la lucru aplicația „Școala mea”, care este compatibilă cu o serie de alte aplicații IT rusești.

 

„Ministerul Educației al Federației Ruse a recomandat limitarea utilizării aplicațiilor de mesagerie străine în procesul educațional și asigurarea testării platformei educaționale de informare și comunicare Sferum folosind mesagerul rus VK Messenger”, a informat canalul Telegram al ministerului .

 

Anterior, ziarul Kommersant, citând inspectorate școlare regionale, a scris că Ministerul Educației a interzis profesorilor să folosească WhatsApp și alte aplicații de mesagerie străine în procesul educațional sau la locul de muncă.

 

FSIS „Școala mea” este un portal federal unic cu acces la conținut și servicii educaționale, aflat în fază experimentală. Sistemul a început să funcționeze în 15 regiuni ale Federației Ruse, iar din 2023 toate școlile ar urma să fie conectate la acesta.

Mai multe articole despre:
putin whatsapp scoli rusia putin profesori