MENIU

Kremlinul, pregătit să facă publică înregistrarea convorbirii Putin-Barroso

<p>Kremlin: Moscova, 'extrem de &icirc;ngrijorată' de reluarea luptelor &icirc;n estul Ucrainei </p>

Kremlinul s-a declarat pregătit, marţi, să facă publică înregistrarea conversaţiei telefonice dintre Vladimir Putin şi preşedintele Comisiei Europene (CE) José Manuel Barroso, pentru a demonstra că preşedintele rus nu a spus că ar putea să cucerească Kievul "în două săptămâni".

Administraţia prezidenţială "este pregătită să facă public conţinutul (convorbirii telefonice) pentru a îndepărta orice neînţelegere", a anunţat, într-o scrisoare adresată lui Barroso, reprezentantul rus pe lângă UE Vladimir Cijov, citat de agenţia rusească oficială de presă Itar-Tass.

Înregistrarea conversaţiei va fi dată publicităţii în cazul în care UE nu informează partea rusă cu privire la obiecţia pe care o are faţă de un asemenea demers, în următoarele două zile, a precizat Cijov.

Într-un articol publicat luni de către cotidianul italian La Repubblica, preşedintele CE afirmă că Putin nu a vrut să-i răspundă unor întrebări despre militari ruşi prezenţi în Ucraina şi s-a arătat ameninţător: "dacă vreau, în două săptămâni iau Kievul", potrivit mediafax.ro.

Mai multe articole despre:
Rusia Jose Manuel Barroso Kremlin Vladimir Putin