MENIU

Kremlinul, avertisment de ultimă oră cu privire la prezența militarilor americani în Ucraina

<p>Avertismentul Moscovei şi Tiraspolului: Există riscul reizbucnirii unui conflict</p>

Kremlinul a declarat, vineri, că sosirea militarilor americani, în Ucraina, pentru a instrui Garda Națională ucraineană ar putea destabiliza situația, în estul țării, unde separatiștii proruși luptă împotriva forțelor guvernamentale ucrainene, informează Reuters. 

"Participarea instructorilor sau a specialiștilor dintr-o țară terță, pe teritoriul ucrainean, unde conflictul intern este nesoluționat... ar putea destabiliza situația", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, pentru jurnaliști.

Armata ucraineană a anunțat, vineri, că aproximativ 300 de militari americani au sosit, în Ucraina, pentru instruirea soldaților din această țară, potrivit Agerpres. 

Militarii americani, aparținând Brigăzii 173 aeropurtate a SUA, au sosit pe aeroportul din Lvov (vest) și vor instrui 900 de soldați din Garda Națională ucraineană, subordonată Ministerului de Interne și formată în special din voluntari ce au făcut parte din forțele de autoapărare ale Maidanului, mișcare de contestare proeuropeană din centrul Kievului reprimată în sânge în februarie 2014.