MENIU

Kim Jong Un ar fi fost operat. Liderul nord-coreean, sub tratament 

Kim Jong Un ar fi fost operat. Liderul nord-coreean, sub tratament

Liderul din Coreea de Nord Kim Jong Un se află sub tratament după o operaţie arată un raport publicat de presa sud-coreeană, după mai multe speculaţii apărute din cauza absenţei lui la un eveniment important: "Fumatul excesiv, obezitatea şi oboseala au fos cauzele directe ale prblemei", citează AFP.

Phenianul a marcat ziua de naștere a unuia dintre conducătorii nord-coreeni, bunicul lui Kim Jong Un, Kim Il Sung, pe 15 aprilie, scrie hotnews.ro. Eveniment considerat extrem de important pentru coreeni, la care însă Kim nu a fost văzut. De aici au apărut numeroase speculaţii, printre care şi aceea că liderul nord-coreean ar fi infectat cu noul coronavirus.

Un raport publicat de site-ul sud-coreean Daily ND, coordonat de dezertori nord-coreeni, arată că Kim a fost supusă unei intervenţii cardiovasculare la începutul acestei luni și se reface la o vilă din provincia Pyongan de Nord.

„Fumatul excesiv, obezitatea și oboseala au fost cauzele directe ale intervenţiei cardiovasculare de urgenţă a lui Kim”, a menționat o surse nord-coreene.

Totşi oficialii din Coreea de Sud atrag atenţia asupra credibilităţii raportului având în vedere că este extrem de dificil ca orice sursă să aibă acces la informaţii clare din ţara vecină. Cert este că în ultima perioadă dictatorul nu a mai apărut în public. 

Mai multe articole despre:
Kim Jong Un Kim Jong Un operat