MENIU

Kievul anunţă că a arestat un lider separatist în timp ce negocia achiziţii de armament

"Republicile" autoproclamate din estul Ucrainei vor să creeze o federaţie

Serviciile Speciale ucrainene SBU au anunţat miercuri că a fost arestat un lider separatist în momentul în care acesta negocia achiziţionarea unor mitraliere grele şi altor arme, într-o cafenea, în regiunea Zaporijjia (sud-est), relatează AFP.

Volodimir Kolosniuk, "primarul" autoproclamat al localităţii Gorlovka, unul dintre fiefurile separatiştilor în regiunea Doneţk, era însărcinat cu aprovizionarea cu armament a combatanţilor din centrul oraşului, conduşi de către liderul rebel Igor Bezler, alias Bies (demon, în ucraineană), un cetăţean rus care a beneficiat de o formare militară avansată, a anunţat SBU într-un comunicat.

El a fost arestat într-o cafenea din oraşul Berdiansk, în regiunea Zaporijjia, în timp ce negocia achiziţionarea unei încărcături de mitraliere grele, lansatoare de grenade, puşti mitraliere şi explozivi, în schimbul sumei de două milioane de grivne (aproximativ 124.000 de euro), potrivit aceleiaşi surse.

Volodimir Kolosniuk, care a încercat să opună rezistenţă forţelor de ordine, urmează să fie cercetat pentru "crearea unei organizaţii teroriste", a mai anunţat SBU. El este suspectat că a participat la atacuri asupra forţelor armate ucrainene angajate în "operaţiunea antiteroristă" aflată în curs în estul ţării.