MENIU

Juncker, despre criza imigrației: Nu e nevoie de un nou summit european. Acordurile trebuie aplicate

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a respins, luni, apelurile pentru organizarea unui nou summit al UE privind imigrația, spunând că statele membre ar trebui să nu mai amâne aplicarea acordurilor deja existente în domeniu, transmite Reuters.

"Nu avem nevoie de un nou summit. Statele membre trebuie să adopte măsurile europene și să le aplice pe teritoriul lor", a afirmat Juncker, adăugând faptul că Uniunea Europeană trebuie să creeze o listă uniformă de 'state sigure' în care imigranții pot fi trimiși înapoi.

Criza imigranţilor: Macedonia declară stare de urgenţă în două regiuni de frontieră

 

Comentariile lui Juncker, apărute într-un articol de opinie, publicat luni, în ziarele Le Figaro din Franța și Die Welt din Germania, vin înaintea unei întrevederi programate, la Berlin, între cancelarul german Angela Merkel și președintele francez Francois Hollande pentru a discuta despre problema imigrației.

Juncker și-a reiterat, astfel, criticile la adresa guvernelor europene care nu primesc refugiați din Italia și Grecia, unde zeci de mii de imigranți au ajuns pe mare în ultimele luni pentru a scăpa de sărăcia și de războaiele din țările lor de origine.

Criza imigranților pune în pericol Spațiul Schengen. Ministru german:"Avem nevoie urgent de soluții"