MENIU

Judecătorii din Italia luptă împotriva Mafiei atacându-le ce au mai scump: copiii

Tribunalul pentru tineri din Reggio Calabria, din sudul Italiei, luptă împotriva temutei ‘Ndrangheta folosind o nouă formă de intervenţie, care şi-a propus să rupă legăturile dintre familiile de mafioţi şi copiii acestora, scrie Quartz, pentru a schimba viitorul organizaţiei criminale.  

Procedura prevede despărţirea copiilor de către părinţi imediat după ce familia sau unul dintre părinţi sunt investigaţi pentru activităţi legate de crima organizată şi plasarea copiilor în grija statului. Din 2012, aproximativ 40 de proceduri de limitare a drepturilor parentale -în special în cazul taţilor- au fost iniţiate de tribunal. Mai mult, pentru a tăia şi mai mult legătura copiilor cu Mafia, aceştia sunt trimişi în alte regiuni ale Italiei şi şcolarizaţi acolo.

‘Ndrangheta este cea mai răspândită dintre ramurile Mafiei italiene şi, la fel ca în cazul celorlalte ramuri, cultura se bazează pe figura masculină a tatălui care este şef şi totodată tată de familie. La rândul său mama transmite copiilor valorile Mafiei, cum este legea tăcerii Omerta, respectul şi onoarea. Băieţii îşi vor urma tatăl în organizaţia mafiotă, în timp ce fiicele sunt cruciale pentru strategiile şi alianţe, prin căsătorie. 

Citeşte mai multe în Quartz.