MENIU

Jose Manuel Barroso: Am decis semnarea Acordului de Asociere cu Georgia și Republica Moldova

Jose Manuel Barroso: UE va semna Acordul de Asociere cu Republica Moldova

Uniunea Europeană va semna Acordul de Asociere cu Republica Moldova până în iunie 2014, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, într-un mesaj postat pe Twitter.

"Mă bucur să anunț că am decis semnarea Acordului de Asociere cu Georgia și Republica Moldova nu mai târziu de luna iunie 2014", a anunţat Jose Manuel Barroso.

Anunţul intervine în contextul în care criza din Ucraina domină agenda discuţiilor la summitul UE de la Bruxelles. De asemenea, există temeri că Rusia ar putea creşte presiunile asupra Republicii Moldova, în urma crizei din Ucraina.

Republica Moldova a parafat Acordul de Asociere cu UE în noiembrie anul trecut, la summitul Parteneriatului Estic de la Vilnius, iar iniţial oficialii de la Bruxeles şi-au anunţat intenţia de a semna documentul până în luna august.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Iaşi, după întâlnirea cu omologul său moldovean, Nicolae Timofti, că i-a promis acestuia că va susţine ca în cel mai scurt timp "Republica Moldova să primească un orizont de timp, o perspectivă", ca Republica Moldova să devină membră a Uniunii Europene.

"Soluţia pentru garantarea securității Republicii Moldova este accelerarea proceselor de integrare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană. Nu există soluție mai bună decât integrarea în UE", a afirmat Traian Băsescu.

Mai multe articole despre:
UE Uniunea Europeană Republica Moldova acord semnare