MENIU

Joi, întâlnire CRUCIALĂ între miniștrii de externe Rusia-Ucraina! Lavrov și Kuleba ar putea opri războiul - Discuțiile, mediate de Turcia

​Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și omologul său ucrainean Dmitro Kuleba se vor întâlni, joi, în Turcia. Este pentru prima oară când cei doi se vor întâlni de la declanșarea războiului Rusiei în Ucraina, la 24 februarie.

Lavrov va participa la un forum diplomatic în Antalya, întâlnirea cu Kuleba urmând să aibă loc în acest context, potrivit purtătorului de cuvânt al MAE rus Maria Zaharova.

Întâlnirea a fost propusă de ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu, care a avansat ideea unui format trilateral la masa negocierilor.

Din informațiile disponibile până acum, întrevederea va avea loc pe 10 martie, în timp ce forumul diplomatic este programat pentru data de 11 martie.

Negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina au fost fără niciun rezultat concret până acum.

Sunt deja două săptămâni de când Ucraina luptă neîncetat cu armata lui Putin. Două milioane de oameni - jumătate dintre ei copii - au fugit din țara lor din prima zi a invaziei. Rusia a încetat temporar focul în cinci orașe pentru evacuarea civililor. Între timp, au avut loc bombardamente puternice în mai multe regiuni, soldate cu moartea a zeci de oameni, inclusiv bătrâni și copii.

Este criză umanitară în Mariupol, orașul este încercuit de trupele ruse. Oamenii au topit zăpada pentru apă, iar un copil a murit din cauza deshidratării. Orașul Mariupol a fost lovit cu rachete și artilerie. Civilii au fost împușcați în timp ce încercau să evadeze. 

Război în Ucraina, ziua 14 - Oamenii sunt evacuați din Energodar, alte orașe urmează - LIVE TEXT

Mai multe articole despre:
intalnire lavrov kuleba ucraina rusia