MENIU

John Kerry ameninţă Rusia cu sancţiuni şi izolare economică: "Nu te comporţi ca în secolul 19"

John Kerry

Secretarul american de Stat, John Kerry, a ameninţat Rusia cu sancţiuni care o vor izola economic. Totodată, Kerry a subliniat că Moscova ar putea fi exclusă din G8, grupul statelor puternic industrializate. 

Rusia riscă să piardă locul în organizaţia statelor puternic industralizate - G8 -, avertizează secretarul de Stat american, John Kerry, în contextul operaţiunilor militare ruse din Ucraina.

Kerry a condamnat "actul incredibil de agresiune al Rusiei". "Nu te comporţi în secolul 21 ca în secolul 19, invadând o altă ţară sub un motiv complet inventat", a spus Kerry. 

"Dacă operaţiunile din Ucraina continuă, preşedintele Vladimir Putin ar putea să nu mai aibă niciun summit G8 la Soci, ba chiar Rusia ar putea părăsi G8", a atras atenţia şeful diplomaţiei americane, citat de AFP.

Rusia urmează să organizeze în iunie, în staţiunea Soci, un summit al G8.

Ca măsuri de retorsiune faţă de operaţiunile ruse în Ucraina, Franţa şi Marea Britanie au anunţat că nu mai participă la reuniunile pregătitoare organizate în perspectiva summitului de pe litoralul Mării Negre.

Grupul statelor puternic industrializate - G8 - include Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Japonia, Canada şi Rusia.

Mai multe articole despre:
Rusia Ucraina SUA Kiev Crimeea John Kerry