MENIU

Joe Biden le-a cerut marilor companii petroliere să "nu mai profite de pe urma războiului" - Cifre de afaceri „scandaloase"

Joe Biden - președintele Statelor Unite

Preşedintele american - Joe Biden le-a cerut luni marilor companii petroliere să "nu mai profite de pe urma războiului" din Ucraina, investind o parte din superprofiturile lor în Statele Unite pentru a reduce preţurile la pompă.

„Este timpul ca aceste companii să nu mai profite de pe urma războiului şi să îşi asume responsabilitatea în această ţară. Poporul american va judeca cine este de partea lui şi cine se gândeşte doar la profiturile lui", a spus preşedintele american la Casa Alba, considerând "scandaloase" rezultatele publicate în trimestrul trei de către companiile din domeniu. 

Președintele Joe Biden le-a cerut companiilor petroliere americane și săptămâna trecută să-și folosească profiturile record pentru a crește producția, în loc să le plătească dividende acționarilor. „Mesajul meu către companiile energetice americane este următorul: nu ar trebui să vă folosiți profiturile pentru a cumpăra acțiuni sau pentru dividende. Nu acum. Nu în timp ce războiul se declanșează. Ar trebui să folosiți aceste profituri record pentru a crește producția și rafinarea”, a transmis Biden, conform CNBC.

Profiturile celor mai mari șase companii petroliere tranzacționate la bursă au depășit 70 de miliarde de dolari în al doilea trimestru, a spus Biden, adăugând că în prima jumătate a anului, aceste companii au cheltuit 20 de miliarde de dolari pentru răscumpărarea de acțiuni, „cea mai semnificativă răscumpărare din aproape un deceniu”.

 
Mai multe articole despre:
biden companii razboi