MENIU

Sângeroşii jihadiști din "Statul Islamic" au reintrat în oraşul kurd Kobane

Jihadiștii din gruparea Statul Islamic au intrat în noaptea de miercuri spre joi în orașul sirian Kobane din nordul ţării, unde au ocupat un cartier aflat sub controlul regimului de la Damasc, a indicat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Potrivit organizației amintite, citate de Agerpres, zeci de jihadiști și soldați au fost uciși în timpul confruntărilor extrem de dure ce-au avut loc în acest oraș, unde controlul era împărțit între forțele siriene și cele kurde.

Statul Islamic a lansat, pe 30 mai, o puternică ofensivă cu scopul cuceririi acestui oraș, cared este centrul administrativ al provinciei cu același nume situate la frontiera cu Irakul și Turcia.

Aceeași organizație a anunțat, joi, că Statul Islamic a intrat din nou în orașul kurd sirian Kobane (nord), de unde jihadiștii fuseseră alungați în luna ianuarie. Conform OSDO, lupte intense au loc între jihadiști și forțe kurde în centrul acestui oraș situat la frontiera cu Turcia și devastat de confruntările de la sfârșitul anului 2014.

 

Mai multe articole despre:
Siria kurd jihadişti gruparea Statul Islamic Kobane