MENIU

Ivanka Trump importă haine din China,în timp ce tatăl ei îndeamnă la sprijinirea economiei americane

O anchetă demarată de către agenția de știri Agence Frcance-Presse (AFP) a demonstrat că mai mult de două tone de bluze din poliester, 1.600 de portofele din piele și 23 de tone de încălțăminte au intrat pe teritoriul SUA în perioada imediat următoare investiturii președintelui Donald Trump.

Facturile vamale cu parafa companiei conduse de fiica președintelui, Ivanka Trump, arată că aceasta a achiziționat circa 53,5 tone de bunuri fabricate în China. Bunurile respective intrau în țară chiar în timp ce Donald Trump depunea jurământul.

Așadar, peste 50 de tone de haine purtând brandul Ivanka Trump erau aduse în America, în timp ce tatăl ei susținea că „vom cumpăra marfă americană și vom angaja cetățeni americani”, citează publicația The Independent.

S-a raportat că cel puțin 82 de ambarcațiuni comerciale au trecut prin vămile din SUA, venind din China, în perioada 8 noiembrie – 26 februarie.

Ancheta agenției AFP a scos la iveală că, din iulie 2016, nu a fost găsit nici măcar un singur obiect de îmbrăcăminte purtând brandul Ivanka Trump care să fi fost produs în SUA, cele mai multe fiind manufacturate în China sau Vietnam, sub licența unor companii americane la care Ivanka Trump este acțșionară. Printre acestea se numără Mondani Handbags, G-III și Marc Fisher Footwear.

Marc Fisher, directorul general al companiei de încălțăminte care se află în parteneriat cu Ivanka Trump, nu a dorit să facă nicun comentariu pentru AFP și nici nu a răspuns la alte solicitări.

Se pare că mai mult de 1.200 de ambarcațiuni care transportă produse marca Trump au venit în ultimul deceniu din China și Hong Kong în SUA.