MENIU

Italia caută experţi în pizza

Italia, ţara care a dat lumii unul dintre cele mai populare feluri de mâncare din zilele noastre, are nevoie urgentă de preparatori de pizza. Restaurantele au mii de posturi libere, pe care, însă, tinerii italieni nu se înghesuie să le ocupe. Specialiştii spun că noile generaţii nu se mai simt atrase de asemenea locuri de muncă.

Pare o contradicţie, dar este o realitate. Italia, ţară care făcut pizza faimoasă, are o mare problemă cu continuarea tradiţiei. Potrivit statisticilor oficiale, restaurantele şi terasele au nevoie de şase mii de preparatori de pizza. Deşi aproape jumătate dintre tinerii italieni nu au de lucru, ei refuză, totuşi, să facă bani din pizza.

Din fericire pentru clienţi, există şi excepţii. Unul dintre ele: Riccardo, un tânăr de 23 de ani, care lucrează la o celebră pizzerie din Genova.

"Sunt multe lucruri care-mi plac la munca mea: să frământ aluatul, să fac pizza şi foccacia. La sfârşitul zilei, sunt rupt, dar fericit. Prietenii îmi cer să le fac şi lor. Le spun: frate, mai lăsaţi-mă! Vă rog.", spune RICCARDO TONNINI, preparator pizza din Genova.

Tinerii italiani nu vor să devină preparatori de pizza, dar nu sunt atraşi nici de meseria de electrician, asistent medical, dulgher sau croitor. În total sunt 150 de mii de locuri de muncă libere în aceste domenii. Specialiştii spun că există două motive pentru care tinerii nu le ocupă: nu mai există şcoli profesionale, unde să înveţe aceste meserii şi, în al doilea rând, aceste domenii şi-au pierdut prestigiul şi faima de acum câteva decenii.

Mai multe articole despre:
Italia restaurant pizza bucătar