MENIU

Inundaţii Grecia 2018. Codul ROŞU a făcut ravagii. Imaginile dezastrului

inundatii grecia 2018
<p>inundatii grecia 2018</p>
<p>inundatii grecia 2018</p>
<p>inundatii grecia 2018</p>
<p>inundatii grecia 2018</p>
<p>inundatii grecia 2018</p>
<p>inundatii grecia 2018</p>
<p>inundatii grecia 2018</p>
<p>inundatii grecia 2018</p>

Inundaţii Grecia 2018. Inundaţiile au făcut ravagii în Grecia.

Inundaţii Grecia 2018. Serviciul Naţional de Meteorologie din Grecia (EMY) a emis miercuri un cod roşu de vreme extremă, inclusiv ploi abundente şi furtuni puternice, relatează site-ul publicaţiei Greek City Times.

Vremea din Grecia s-a înrăutăţit încă de marţi, fiind ploi abundente în mai multe părţi ale ţării.

Inundaţii Grecia 2018. Printre zonele inundate se numără şi localităţile Mandra, Attica, Larissa şi Kanalia, unde aproximativ 30 de case au fost luate de apă, scrie Mediafax. 

De asemenea, regiunea centrală a Greciei a fost afectată de ploi.

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut în urma inundaţiilor de miercuri din Grecia. Conform Brigăzii de Pompieri, cinci persoane — trei bărbați și două femei — au fost găsite decedate în clădiri sau în apropierea acestora, în Mandra, o așezare din apropierea Atenei.

Inundaţii Grecia 2018. Marți, Grecia a declarat stare de urgență pe insula Symi după ce o furtună a măturat străzile, a împins mașinile în apă, a distrus locuințe și a întrerupt furnizarea alimentării cu electricitate și cu apă.

"Torente de noroi având un volum fără precedent încă mai curg în Mandra, situația este extrem de dificilă (...) trebuie să oprim mai întâi apa", a declarat miercuri dimineața la radio Skaď Yannis Vassiliou, viceprefect al zonei.

Inundaţii Grecia 2018.Potrivit imaginilor difuzate de mass-media locală, autovehiculele pluteau pe străzile inundate din așezările Mandra și Nea Peramos unde a fost declarată "stare de urgență".

Pompierii au primit peste 300 de apeluri pentru degajarea persoanelor rămase blocate, iar peste 120 de pompieri au fost desfășurați la fața locului.

''Practic, întregul oraș Nea Peramos a fost inundat'', a declarat miercuri dimineața la Antenna TV primarul localității Nea Peramos, Grigoris Stamoulis. ''Nu cred că am mai văzut vreodată aici o inundație asemănătoare'', a adăugat edilul.

Inundaţii Grecia 2018.Unii dintre locuitori au fost nevoiți să se urce în balcoanele și pe acoperișurile locuințelor, a precizat postul național de televiziune.