MENIU

Întâlnire de gradul III: Vladimir Putin descinde în "lumea lui Sepp Blatter"

Președintele rus Vladimir Putin se va întâlni, sâmbătă, cu președintele FIFA, Joseph Blatter, cu ocazia tragerii la sorți pentru Cupa Mondială de fotbal 2018, zona europeană, au anunțat autoritățile ruse.

"Președintele Vladimit Putin va lua parte la tragerea la sorți. Este de asemenea prevăzută o întâlnire cu Sepp Blatter", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția Agerpres.

Rusia a obținut în 2010 organizarea Cupei Mondiale de fotbal, care se va desfășura între 14 iunie și 15 iulie 2018, în unsprezece orașe din partea occidentală a țării.

Atribuirea acestei competiții Rusiei, precum și cea a Mondialului 2022 Qatarului, ar putea fi puse în discuție în urma scandalului de corupție care zguduie FIFA de la sfârșitul lui mai.

Șapte oficiali ai FIFA au fost arestați la cererea justiției americane. Kremlinul a denunțat atunci o "tentativă evidentă de a împiedica realegerea dlui Blatter" la conducerea FIFA.

Justiția elvețiană a deschis la rândul său o anchetă despre condițiile de atribuire a Mondialelor 2018 și 2022.

Blatter a fost reales pe 29 mai, pentru al cincilea mandat, iar pe 2 iunie a anunțat că își depune mandatul. Succesorul său va fi ales pe 26 februarie 2016.

Tragerea la sorți a preliminariilor zonei europene va avea loc sâmbătă seară în Palatul Constantin, în prezența a 3.000 de invitați, printre care reprezentanții a circa 140 de federații naționale.

Naționala României este cap de serie la această tragere la sorți.