MENIU

Informaţie de ultimă oră dezvăluită de Hollande despre atacul "terorist" de la Luvru

Francois Hollande a subliniat vineri în capitala Maltei că operațiunea 'Santinela' de supraveghere a locurilor sensibile din Franța a permis să fie 'împiedicat un act al cărui caracter terorist nu poate fi pus la îndoială', informează AFP, citat de Agepres. 

'Operațiunea Santinela a permis, chiar dacă cei vizați erau militari, să fie împiedicat un act al cărui caracter terorist nu poate fi pus la îndoială', a subliniat șeful statului francez în fața presei în timpul summitului european de la Valletta, referindu-se la atacul din dimineața de vineri de la Muzeul Luvru din Paris. 'Îi revine justiției să facă ancheta necesară', a adăugat Hollande.

Potrivit lui Francois Hollande, 'amenințarea este acolo, ea rămâne și va trebui să-i facem față' și 'acesta este motivul pentru care am mobilizat atâtea mijloace și vom continua să o facem atât timp cât va fi necesar'.

Reluând mesajul unui comunicat difuzat mai devreme de Palatul Elysee, președintele Hollande a 'salutat curajul, hotărârea și decizia acestor militari care au făcut față' atacului de la Luvru, în centrul Parisului. 'Unul a fost rănit, altul a reacționat cum trebuia', reușind să-l 'neutralizeze pe agresor', care a fost 'spitalizat, dar va fi interogat când va fi posibil să se facă acest lucru', a explicat șeful statului.

De asemenea, Francois Hollande a subliniat din nou 'eficiența operațiunii Santinela, care îi protejează pe francezi în toate locurile publice' cum 'a fost și cazul la Luvru'.

'În acest moment, miniștrii (Jean-Yves) Le Drian și (Bruno) Le Roux (Apărare și Interne) sunt la fața locului' pentru 'a avea confirmarea că evenimentul este controlat în totalitate', a mai spus liderul francez.

În comunicatul Palatului Elysee, șeful statului francez a condamnat o 'agresiune sălbatică', exprimându-și 'solidaritatea cu soldatul rănit' și reafirmând 'hotărârea autorităților de a acționa fără încetare în vederea apărării securității francezilor și de a lupta împotriva terorismului'.

Un bărbat a atacat vineri cu o armă albă, strigând 'Allah Akbar!', militari de gardă la intrarea în galeria Carusel care duce spre Luvru. Soldații au ripostat, rănindu-l grav pe atacator.

Mai multe articole despre:
Franţa atentat Luvru François Hollande