MENIU

Propagandă. Ce scrie presa chineză despre protestele de la Hong Kong

Beijingul părea dispus marţi să se înarmeze cu răbdare în privinţa protestelor din Hong Kong, potrivit relatărilor din presa oficială, care face apel la "raţiune", în ajunul Zilei Naţionale a Chinei.

Foarte discretă în privinţa manifestaţiilor din fosta colonie britanică, presa oficială de la Beijing şi în special postul naţional de televiziune, şi-au îndreptat atenţia în principal asupra ceremoniilor programate la 1 octombrie, care vor fi marcate de prezenţa în Piaţa Tiananmen a preşedintelui Xi Jinping, însoţit de membri din conducerea Partidului Comunist chinez (PCC).

"Să lăsăm raţiunea să prevaleze", titrează într-un editorial China Daily, cotidianul oficial de limbă engleză. "Este greu de crezut că se poate ajunge la o societate mai bună prin acţiuni violente", adaugă cotidianul, care lansează un nou atac la adresa "extremiştilor politici" aflaţi la conducerea mişcării de protest "Occupy Central".

"Se conturează un scenariu întunecat", avertizează cotidianul, care susţine că organizatorii manifestaţiilor au recunoscut că "mulţimea de oameni aflată în stradă a scăpat de sub control".

  Mai multe pe Mediafax

 

Mai multe articole despre:
proteste protest presă Beijing Hong Kong decizii