MENIU

Tragedie în India: cel puţin 100 de morţi şi 350 de răniţi, după un incendiu la templul Puttingal

Cel puţin 100 de persoane au murit, iar peste 350 au fost rănite, după ce un incendiu violent a izbucnit la templul Puttingal, din statul indian Kerala, anunţă BBC News.

UPDATE: Bilanţul provizoriu în urma incendiului de proporţii de la templu Puttingal Devi din Paravur a ajuns la 105 morţi şi peste 350 de răniţi.

Incendiul a izbucnit într-o încăpere unde erau depozitate artificii pregătite pentru celebrarea Noului An hindus şi a fost însoţit de mai multe explozii. În timpul deflagraţiei, o clădire din cadrul templului s-a prăbuşit.

Peste 200 de persoane au fost rănite, iar cel puţin100 şi-au pierdut viaţa. Din cauza rănilor extrem de grave, unele dintre trupurile neînsufleţite nu au putut fi identificate şi urmează să li se facă teste ADN, a declarat şeful Poliţiei.

Premierul indian Narendra Modi este aşteptat să sosească la faţa locului. El a postat pe Twitter un mesaj în care a afirmat că este "şocat dincolo de cuvinte" de acest tragic eveniment.

"Gândurile mele se îndreaptă către familiile celor decedaţi, iar rugăciunile mele sunt pentru cei răniţi", a scris Modi pe Twiter.

Suflul exploziilor s-a simţit chiar şi la locuinţele aflate la un kilometru distanţă, mai precizează BBC News. "Bucăţi mari de beton zburau prin aer. Unele au căzut în grădina noastră", a povestit un localnic.



Mai multe articole despre:
explozie morţi India incendiu templu artificii Puttingal